Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Vizier gaat al op de Tour: ‘Het is complexe materie’

De Tour de France (eind juni) als start van het wielerseizoen. Volgens Iwan Spekenbrink, ploegbaas van Team Sunweb én voorzitter van de AIGCP (belangenbehartiger van de wielerploegen) is dat gezien de coronacrisis een reëel scenario.

Door Daniël Dwarswaard

Ook gisteren ging er vanwege het coronavirus weer een streep door twee wielerkoersen. De Ronde van het Baskenland, die gereden zou worden van 6 tot 11 april, en de Ronde van Romandië, die voor eind april tot en met begin mei op de agenda stond. Formeel zijn nog niet alle wedstrijden in april en mei afgelast, maar gezien de huidige ontwikkelingen rond het virus is dat een kwestie van tijd.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.