Links: Michele Acquarone, samen met mede-directeur Mauro Vegni en Michele Scarponi
Volledig scherm
Links: Michele Acquarone, samen met mede-directeur Mauro Vegni en Michele Scarponi © AP

Voormalig Giro-directeur Acquarone vrijgesproken

Voormalig directeur Michele Acquarone van de Ronde van Italië is na een lang proces vrijgesproken van fraude. De Italiaan werd ervan verdacht over de periode 2006-2013 een slordige 13 miljoen euro te hebben verduisterd en werd in 2013 in afwachting van het onderzoek door sportbureau RCS geschorst en later ontslagen. 

Een rechtbank in Milaan oordeelde donderdag dat Acquarone niets te verwijten valt. De rechtbank legde accountant Laura Bertinotti een gevangenisstraf van acht jaar en acht maanden op.

Acquarone heeft altijd volgehouden dat zijn handtekening onder documenten was vervalst. Hij volgde in 2011 Angelo Zomegnan op als baas van de Giro en werd zelf weer vervangen door Mauro Vegni.

,,Beter laat dan nooit. Een beetje blijdschap na zes jaren van enorme pijn”, zei Aquarone, die via Twitter alle mensen bedankte die in hem zijn blijven geloven.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.