Volledig scherm
Kirsten Wild wint de tweede etappe van de Giro Rosa. © Cor Vos

Vos en Wild stappen af in Giro Rosa

Marianne Vos en Kirsten Wild hebben de Ronde van Italië voor vrouwen voortijdig beëindigd. Vos is in de vannacht ziek geworden, Wild stopt ermee omdat ze zich wil voorbereiden op andere koersen. Beiden stappen vandaag niet meer op de fiets voor de negende etappe, een rit die eindigt op de beruchte berg Monte Zoncolan.

Vos, drievoudig eindwinnaar van de Giro Rosa, won gisteren nog de achtste etappe. Het was de eerste zege van dit jaar voor de voormalig wereld- en olympisch kampioene, die rijdt voor de ploeg WaowDeals. ,,Het zou niet verantwoord zijn van start te gaan in zo'n zware etappe naar de Monte Zoncolan'', meldde haar team via Twitter.

Wild, die koerst voor de ploeg Wiggle High5, won de tweede etappe en eindigde als tweede in de derde etappe. ,,Mijn Giro Rosa zit erop. Ik stop want Ride Londen en het EK baanwielrennen staan voor de deur. Allebei een belangrijk doel voor mij!'', luidde haar tweet.

De Giro Rosa eindigt morgen. Annemiek van Vleuten draagt de roze trui. De regerend wereldkampioene tijdrijden heeft 2.29 minuut voorsprong op Lucinda Brand.