Vos klopt Kennedy op de streep in Giro Rosa

Met een ultieme krachtsinspanning op de laatste meters heeft Marianne Vos zondag ook de derde rit in de Giro Rosa gewonnen. De wielrenster van CCC-Liv klopte Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott) op de meet. Een dag eerder was Vos ook de sterkste in de tweede etappe.

Vos sloeg in de rit over 104 kilometer tussen Sagliano Micca en Piedicavallo in de laatste meters toe. Koploopster Lucy Kennedy uit Australië leek op weg naar de winst, maar viel op de steile aankomst vrijwel stil. Daardoor kon de aanstormende Vos haar alsnog passeren.

Voor de 32-jarige Brabantse was het haar 23ste etappezege in de Giro Rosa. Vos won het eindklassement van de Ronde van Italië drie keer.

Op zaterdag was Vos na een heuvelachtige rit van 78,3 kilometer de snelste in de sprint in Viù. Ze versloeg haar landgenotes Annemiek van Vleuten (tweede) en Lucinda Brand (derde). Van Vleuten eindigde zondag als vijfde, gevolgd door Brand als zesde.

Volledig scherm
Marianne Vos klopte Lucy Kennedy op de streep. © Cor Vos
  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.