Jakob Fuglsang komt juichend over de streep in etappe vier van de Tirreno-Adriatico vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Jakob Fuglsang komt juichend over de streep in etappe vier van de Tirreno-Adriatico vorig jaar. © photo: Cor Vos

Wat betekent het coronavirus voor het voetbal en wielrennen in Italië?

Streep door klassiekers?Na het voetbal in de Serie A wordt ook het Italiaanse wielervoorjaar bedreigd door de uitbraak van het coronavirus. Het schrappen van de klassieker Milaan - San Remo is een serieuze optie. ,,Het is duidelijk dat deze situatie voor wielrennen een behoorlijke impact kan hebben", zegt Merijn Zeeman, sportief directeur van wielerploeg Jumbo-Visma. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Jumbo-Visma rekent ook na tegenvaller op Dumoulin: ‘Tom is geen andere renner geworden’

  Jum­bo-Vis­ma rekent ook na tegenval­ler op Dumoulin: ‘Tom is geen andere renner geworden’

  Nog voordat Tom Dumoulin zich bij bondscoach Koos Moerenhout afmeldde voor het WK kreeg Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, al bericht. ,,Tom appte me vanuit ambulance, ’s middags even na drie uur. Toen was hij onderweg naar het ziekenhuis in Luik’’, zegt Zeeman over het trainingsongeluk waarbij Dumoulin werd aangereden door een auto. Een gebroken pols betekende een acuut einde van zijn seizoen.
 3. LEES TERUG | 23 Nederlanders in hotel Tenerife niet besmet, EU-commissaris: ‘Virus geen reden tot paniek’
  Play
  Coronavirus

  LEES TERUG | 23 Nederlan­ders in hotel Tenerife niet besmet, EU-commissa­ris: ‘Virus geen reden tot paniek’

  23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Nederlanders zitten samen met honderden andere hotelgasten in isolatie, nadat op het eiland vier besmettingen werden vastgesteld. Dit liveblog is nu afgesloten, maar de laatste ontwikkelingen lees je hier.