Volledig scherm
Greg van Avermaet wint goud bij de Spelen van Rio de Janeiro. © ANP

'Wegwedstrijd op de Spelen in Tokio wordt prooi voor klimmers'

De wegwedstrijd voor wielrenners op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio zal volgens Japanse media een prooi voor de klimmers worden. De renners zullen op een 270 kilometer lang parcours meerdere keren de Mount Fuji (deels) beklimmen.

Met 270 kilometer is de rit dertig kilometer langer dan de Olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro. De start vindt plaats in de wijk Chofu waarna 270 kilometer later gefinisht wordt op de Fuji Speedway, waar in 2008 nog de Grand Prix van Japan werd gehouden in de Formule 1. Het gebied staat onder meer bekend om de hevige regenbuien. Onderweg zijn er zes beklimmingen en wordt er zelfs een hoogte bereikt van meer dan duizend meter.

Vrouwen

De wegwedstrijd bij de vrouwen zou 140 kilometer bedragen en is daarmee net zo lang als de rit bij de Spelen in Rio de Janeiro. Ondanks dat de mannen- en vrouwenwedstrijd dezelfde start en finish hebben, laten de vrouwen Mount Fuji links liggen. 

De route is goedgekeurd door de UCI, maar zal pas in maart volgend jaar worden bevestigd. Tot die tijd kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht in het parcours.

Volledig scherm
© La Flamme Rouge