Volledig scherm
Begin dit jaar won Kirsten Wild op de Velodrome in Hongkong. © photo: Cor Vos

Wereldbeker baanwielrennen Hongkong gaat door

De wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Hongkong gaan dit weekeinde definitief door. Volgens de organisatie is het geweld in de stad door de demonstraties tegen de regering geluwd.

,,Er waren zorgen bij ons, maar de situatie lijkt verbeterd en we zetten het evenement door”, liet de voorzitter van de wielerbond van Hongkong weten. De wedstrijden duren van 29 tot en met 1 december.

De Nederlandse baanselectie neemt deel aan de wedstrijden in het Velodrome in Hongkong. Vooral de sprintploeg heeft omvang, omdat Nederland punten wil scoren voor de olympische ranking en zich nog eens wil meten met de sterke Nieuw-Zeelandse sprinters.

De gewelddadige protesten in Hongkong leidden de afgelopen tijd tot het schrappen van toonaangevende sportevenementen. Het Hongkong Open in de sporten golf, tennis en squash zijn afgeblazen.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.