Volledig scherm
Wilco Kelderman en Tom Dumoulin. © ANP

Wie gaan Dumoulin en Kelderman helpen in de Giro?

Wielerploeg Sunweb heeft de voorselectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië. Duidelijk was al dat Tom Dumoulin en Wilco Kelderman deelnemen aan de Giro. 

Laurens ten Dam en de Amerikaan Chad Haga hebben zich de afgelopen weken met Dumoulin op Tenerife ook op hoogte voorbereid op een optreden in Italië.

,,Onze voorselectie is een mix van ervaren ronderenners en jongens die hun debuut kunnen maken in een grote ronde. We focussen ons op het klassement. Het is een andere benadering dan andere jaren waarin we meer voor dagsucces gingen'', lichtte Aike Visbeek, een van de coaches, de selectie toe.

Tot de kandidaten voor de overige vijf plaatsen behoren nog twee Nederlanders: Mike Teunissen en Tom Stamsnijder. De andere kanshebbers om namens Sunweb naar Italië af te reizen zijn de Duitsers Phil Bauhaus, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke en Max Walscheid, de Noor Sindre Skjøstad Lunke, de Oostenrijker Georg Preidler en de Belg Zico Waeytens.

,,Het is een uitdagend parcours'', weet Visbeek. ,,De laatste week is cruciaal, maar met een aantal spectaculaire ritten in de eerste twee weken, hebben de klassementsrenners geen dag rust. We moeten tot de laatste dag gefocust zijn, dat vraagt veel van een team.'' De Ronde van Italië begint op 5 mei.