Volledig scherm
Eddy Merckx. © photo: Cor Vos

Wielerlegende Eddy Merckx na zware val in ziekenhuis

Wielerkampioen Eddy Merckx is opgenomen in het Sint-Blasius-ziekenhuis in Dendermonde. De 74-jarige Merckx kwam gisteren zwaar ten val tijdens een fietstocht. De beste wielrenner aller tijden liep daarbij een hoofdwond op. 

Aangezien de 74-jarige Merckx sinds enkele jaren een pacemaker draagt, willen de medici geen risico’s nemen en gaan ze hem vandaag uitgebreid onderzoeken. Volgens oud-profvoetballer en boezemvriend Paul van Himst valt de schade bij Merckx mee, zo zegt hij in de Belgische krant Het Nieuwsblad. ,,Ik heb gisteravond nog met zijn vrouw Claudine contact gehad. Volgens haar valt het al bij al nog goed mee.”

Eddy Merckx werd tijdens de voorbije Tour de France nog uitgebreid gehuldigd. Dit jaar startte de Ronde van Frankrijk in Brussel, exact 50 jaar na de eerste Tourzege van de legendarische Belgische wielrenner. Merckx zou de Tour vijf keer winnen. Merckx heeft ook het recordaantal etappezeges in de Tour op zijn naam staan: 34 stuks. Hij won ook de Ronde van Italië vijf keer en werd drie keer wereldkampioen. Merckx boekte gedurende zijn loopbaan 525 koersen. Om die reden luidt zijn bijnaam ‘De Kannibaal’