Volledig scherm
© ANP

Wild zevende na drie onderdelen omnium bij WK baanwielrennen

VideoKirsten Wild is weer wat plaatsen opgeschoven in het klassement op het omnium van de WK baanwielrennen in Berlijn. De 37-jarige titelverdediger uit Zwolle won het derde onderdeel, de afvalrace, voor de Italiaanse Letizia Paternoster en de Japanse Yumi Kajihara. Wild steeg van de dertiende naar de zevende plaats.

Wild kon titelprolongatie na het eerste onderdeel scratch eigenlijk al vergeten. Ze kreeg de schuld van een valpartij achter haar en werd, nadat ze als tweede de finish was gepasseerd, teruggezet naar de negentiende plaats. Op het tweede onderdeel, de temporace, werd ze vijfde. De Japanse Yumi Kajihara behield ook na de afvalrace de leiding.

Op het omnium, dat ook op de Olympische Spelen wordt verreden, worden vier onderdelen afgewerkt. Vrijdagavond volgt nog de puntenkoers.

Ligtlee stelt kandidatuur WK-titel op km tijdrit

Sam Ligtlee heeft vanmiddag bij de WK baanwielrennen op de kilometer tijdrit in de kwalificaties de op een na snelste tijd neergezet. De jongere broer van olympisch kampioene Elis Ligtlee kwam tot een tijd van 59,590. Alleen de Franse titelverdediger Quentin Lafargue was een fractie sneller: 59,324.

Een andere Fransman, Michael D’Almeida, bleef ook onder de minuut: 59,974. Ligtlee (22) veroverde in 2018 brons bij de EK in Glasgow.

Theo Bos, die de afgelopen jaren twee keer zilver en eenmaal brons veroverde, bleef steken op de vijfde tijd: 1.00,003. De meeste topsprinters laten de kilometer tijdrit links liggen. Zaterdag begint voor hen het sprinttoernooi.

Sam Ligtlee in actie in Berlijn.
Volledig scherm
Sam Ligtlee in actie in Berlijn. © ANP