Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Wout van Aert wil in winter crossen rijden

Wout van Aert herstelt voorspoedig van de gevolgen van een zware valpartij in de Ronde van Frankrijk. De Belg van Jumbo-Visma hoopt deze winter als veldrijder weer in actie te kunnen komen.

Van Aert liep een diepe vleeswond in zijn rechterbeen op en is tweemaal geopereerd. ,,De eerste zes weken moet ik het rustig aan doen om het weefsel de kans te geven helemaal te herstellen", vertelt hij. ,,Daarna mag de belasting worden opgevoerd en hoop ik mijn conditie weer op te bouwen want die zit nu ver onder nul. Ik hoop deze winter nog een aantal crossen te rijden, al is het maar als voorbereiding op het voorjaar. Maar crossen vraagt een grote belasting van mijn heup en veel spieren die geraakt zijn. Dat maakt het moeilijker. Mijn doel is in het voorjaar weer mijn oude niveau te halen en liefst nog een beetje beter.”

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’