De ontknoping van het NK vorig jaar: Fabio Jakobsen (rechts) wint de massasprint in Ede. Jakobsen sprak afgelopen weekeinde zijn zorgen uit over het coronabeleid bij kleinere wielerploegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontknoping van het NK vorig jaar: Fabio Jakobsen (rechts) wint de massasprint in Ede. Jakobsen sprak afgelopen weekeinde zijn zorgen uit over het coronabeleid bij kleinere wielerploegen. © photo: Cor Vos

Zorgen bij Jumbo-Visma en Sunweb: ‘Elke dag testen kan niet’

Coronavrij pelotonDe grote wielerteams willen voor de wedstrijden waarin ze starten weten of het peloton virusvrij is. De vraag is hoe haalbaar dat is, bijvoorbeeld bij het NK waar ook profs starten van ploegjes met een ander budget én coronabeleid.

  1. Ongrijpbare Evenepoel brengt eerbetoon aan Jakobsen na imponerende zege
    Solo van 50 kilometer

    Ongrijpba­re Evenepoel brengt eerbetoon aan Jakobsen na imponeren­de zege

    De Belgen domineren op dit moment het wielrennen. Terwijl Wout van Aert op de Via Roma geschiedenis schreef door Milaan-San Remo te winnen, won Remco Evenepoel op grootse wijze de koninginnenrit in de Ronde van Polen. Na een solo van 50 kilometer bleef hij een groep met niet de minste namen ruim voor. Op de streep toonde hij het rugnummer 75 van Fabio Jakobsen, die eerder in de Ronde van Polen hard crashte.