Volledig scherm
Ligtlee. © anp

Zware crash Ligtlee en Williamson bij Zesdaagse

UpdateEuropees sprintkampioene Elis Ligtlee en haar Britse tegenstandster Victoria Williamson zijn tijdens de Zesdaagse Rotterdam zwaar ten val gekomen. De twee sprintsters raakten elkaar in de laatste ronde van de keirin omnium. Ligtlee stuurde in de baan omhoog, waarna Williamson de boarding raakte. Ligtlee, met een zichtbare hoofdwond, werd na korte tijd met een brancard van de baan afgevoerd en was bij kennis.

Volledig scherm
Elis Ligtlee en Victoria Williamson op archiefbeeld. © anp

De Nederlandse heeft volgens haar broer Sam Ligtlee haar linker jukbeen gebroken en een hersenschudding. Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Sam Ligtlee, ook baansprinter en aanwezig in Ahoy, zijn de Spelen voor zijn zus niet in gevaar.

Williamson is er ernstiger aan toe en lag hevig bloedend op de baan. Ze werd ter plekke behandeld door een traumateam en is in een stabiele situatie per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De wedstrijden in Ahoy werden ter plekke afgelast en het publiek werd verzocht het Sportpaleis te verlaten.  

Williamson (22) won in 2013 bij het WK brons op de teamsprint. Ligtlee (21) werd dit jaar Europees kampioen keirin en sprint. Beide rensters wilden deze zomer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement