27 Wijchenaren liggen door coronavirus in ziekenhuis

WIJCHEN - 27 Wijchenaren liggen op dit moment in een ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Uit Beuningen en Druten zijn 12 inwoners opgenomen, 9 patiënten zijn woonachtig in West Maas en Waal. 

Uit buurgemeente Nijmegen liggen 72 met corona besmette mensen in een ziekenhuis, Grave telt er 10. Relatief gezien wordt de Brabantse gemeente hard getroffen. Omgerekend naar honderdduizend inwoners telt Grave ruim 80 opgenomen stadsgenoten, in Wijchen zijn dat er een kleine 66 en in Nijmegen gaat het dan om ruim 40 inwoners. 

In heel Nederland liggen nu 4.712 mensen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus, een stijging van 722 patiënten ten opzichte van gisteren.

Landelijk recordaantal van 175 doden

In het hele land is er het afgelopen etmaal een recordaantal van 175 doden gemeld. Er zijn nu 1039 Nederlanders officieel aan het virus bezweken. In Nijmegen is het totaal aantal coronadoden opgelopen tot 14, 6 meer dan een dag eerder bekend was.

Bij 12.595 mensen is nu vastgesteld dat ze met Covid-19 zijn besmet, een toename van 845 zieken. Gisteren steeg dat aantal nog met 884.

Of de afname van het aantal geregistreerde besmettingen ook echt het begin van een dalende trend is, moet later deze week blijken. Het RIVM verwacht dan een afvlakking te zien als gevolg van de landelijke maatregelen. Deze dinsdagavond wordt bekendgemaakt hoe lang die maatregelen nog blijven gelden.

Het RIVM benadrukt dat het werkelijke aantal mensen dat het virus onder de leden heeft, vele malen hoger ligt. Dat komt omdat slechts een kleine groep mensen wordt getest.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto