Aantal opgenomen coronapatiënten stijgt slechts licht

WIJCHEN - Drie Wijchenaren en 1 inwoner van Druten zijn afgelopen 24 uur opgenomen in een ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Uit Beuningen, West Maas en Waal zijn geen nieuwe gevallen bekend.

Het totaal aantal inwoners dat nu in een ziekenhuis ligt is in Wijchen 30, in Druten 13, in Beuningen 12 en West Maas en Waal 9. In Nijmegen steeg het aantal opnames met 7 naar 79 inwoners, in Grave bleef het aantal opgenomen coronapatiënten gelijk aan gisteren, 10.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat het aantal Nederlanders waarvan is vastgesteld dat ze zijn overleden aan corona de afgelopen 24 uur met 134 is gestegen naar 1173. Er kwamen landelijk 447 nieuwe patiënten bij die in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Effecten zichtbaar, maatregelen blijven nodig

Gisteren werden er nog 175 sterfgevallen toegeschreven aan het virus en werden er 722 besmette mensen opgenomen in een ziekenhuis. ‘De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden’, stelt het RIVM. Eerder op de dag vertelde RIVM-directeur Jaap van Dissel al dat ‘de besmettingsgraad minder lijkt te worden’. Daarbij benadrukte hij dat de huidige maatregelen nog een tijd nodig zullen blijven om zo een opleving te voorkomen.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto