Volledig scherm
Wagens van Postma staan werkloos op het terrein bedrijfsterrein in Bergharen. © DG

Achttien bedrijven geïnteresseerd in failliet bouwbedrijf Postma

BERGHAREN - Curator Rogier Faase praat met achttien partijen over de overname van diverse onderdelen van het failliete bouwbedrijf Postma in Bergharen. Ze zijn geïnteresseerd in het onroerend goed van de onderneming op het bedrijventerrein Breekwagen, het bouwmaterieel, en het uitvoeren van diverse projecten waarbij Postma tot vorige week betrokken was.

Wat de belangstelling betekent voor de zestien mensen die vanwege het faillissement zonder werk zitten, kan Faase niet zeggen: ,,Ik kan me voorstellen dat je, als je werk overneemt, je daar ook mankracht voor nodig hebt. Maar dat is nog niet duidelijk.”

Puzzelen

Faase beheert als curator de bezittingen van Postma en wikkelt het faillissement af. Zijn taak is het om daarbij zoveel mogelijk geld binnen te krijgen voor de schuldeisers van de onderneming, die vooral actief was in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Het is momenteel puzzelen met welke kopers de hoogste opbrengst kan worden behaald, aldus Faase.

Schuld

De rechter verklaarde Postma woensdag 23 oktober failliet. Daarop legde het al het werk dat het onderhanden had stil, onder meer in de Wijchense wijken Uilenboom en Huurlingsedam. Het bedrijf heeft, zo is de inschatting, zo'n twee miljoen euro aan schuld. Het werk aan het riool en de gasvoorzieningen in Uilenboom is vorige week deels hervat door andere bedrijven, om te voorkomen dat bewoners lang met een opengebroken straat te maken hebben. In Huurlingsedam was Postma betrokken bij de inrichting van de openbare ruimte.

Dat was ook het geval in nieuwbouwwijken Tichellande in Druten en Leeuwse Veld in Beneden-Leeuwen.