Volledig scherm
PREMIUM
Anne Marie Doesburg Lanooij en Roos Verhaak zijn blij dat er aan het Wijchens Meer waarschijnlijk niet gebouwd gaat worden. © Paul Rapp

Actiegroep Wijchens Meer is blij na succesvolle protesten

WIJCHEN - De actiegroep ‘Handen af van het Wijchens Meer’ is blij met het voorstel van de Wijchense gemeenteraad om geen horeca en andere bebouwing toe te staan aan het Wijchens Meer. De leden stoppen met actievoeren als er géén groen sneeft langs het water.

,,Dit is een felicitatie waard aan de bevolking van Wijchen”, zegt woordvoerder Roos Verhaak van de actiegroep.  ,,Mensen hebben hun wensen duidelijk kenbaar gemaakt aan de politiek. Die reageerde lange tijd niet echt bemoedigend op de protesten. Alleen het CDA stond van meet af aan achter ons.”

Juist die partij steunt het voorstel níet dat de rest van de gemeenteraad vanavond wil aannemen. CDA-voorman Björn Derksen is blij dat bebouwing van de baan is, maar wil dat er helemaal niets langs de kant van het water verandert. Hij keert zich tegen het idee om wel pleintjes aan te leggen met kunstwerken of bijzondere bankjes. Dat zou bijvoorbeeld hangjongeren kunnen aantrekken. Ook wil hij niet dat een stuk van de Meerdreef, de weg langs het Meer, als shared space voor alle soorten verkeer wordt ingericht. Daarvoor is het een te belangrijke verkeersader, vindt hij.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement