Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Autobandenhotel in Wijchen met flinke lik verf opgeknapt

WIJCHEN -  Wat een likje verf allemaal niet kan doen. Met een heel simpele ingreep heeft de veelbesproken ‘Mawi-rotonde’ in Wijchen een opvallende metamorfose ondergaan. 

‘Autobandenhotel’ Kees van Gent is in de voormalige bedrijfshal van trailerbedrijf Derks getrokken en heeft het vervallen ogende pand helemaal zwart laten spuiten.

Mede-eigenaar Mireille van Gent is dolblij met het gebouw dat ze minstens vijf jaar kan gebruiken. ,,Ik vond het altijd al een prachtig pand, met een mooie industriële uitstraling”, zegt ze. ,,Met dat zwart geven we het een beetje retro-Amerikaans uiterlijk.”

Slopen

Het ‘Derks-pand’ stond lange tijd leeg, net als de bedrijfsgebouwen van Mawi aan de overkant van de Kamerlingh Onnesstraat. Dat wordt voorlopig gebruikt door de Plasmolense zeeverkennersclub Canisius.

De eigenaar van beide complexen wil ze slopen en onder meer een casino, hotel en een detailhandelsgebouw openen. Hij krijgt daarvoor echter geen medewerking van de gemeente Wijchen.

De facelift bij Kees van Gent is overigens nog maar deels uitgevoerd. Zo komen er nog nieuwe roldeuren, een hek, en wordt het logo van het bedrijf nog op de gevel geverfd. Ook het groen voor de deur krijgt een opknapbeurt.