Drukte bij Wamelland in betere tijden.
Volledig scherm
Drukte bij Wamelland in betere tijden. © Eveline Van Elk

Binnenspeeltuinen Maas en Waal nu ook op slot

WAMEL/WIJCHEN - De kinderen kunnen niet naar school, maar om zich te vermaken kunnen ze ook niet meer bij de twee Maas en Waals binnenspeeltuinen terecht. Zondag sloot Monkey Town in Wijchen de poort. Wamelland deed dat zelfs zaterdag al. 

,,Dat besloten we vrijdag”, zegt Engelien Heaver van Wamelland. ,,Toen mochten er al niet meer  dan honderd mensen binnen, maar dat kunnen we echt niet regelen. Je kunt wel bij de deur gaan tellen, maar we zouden ook moeten  gaan kiezen tussen de aangevraagde kinderfeestjes. De ene wel, de andere niet. En we nemen ook gewoon onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door íedereen af te bellen en gewoon te sluiten.”

Handdoek in de ring

Monkey Town in Wijchen hoopte de binnenspeeltuin aanvankelijk, aangepast aan de regels van het RIVM, open te houden. Zondag gooide het bedrijf echter de handdoek in de ring. ‘De vele begrijpelijke annuleringen van feestjes, maar bovenal onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en de grote zorgen omtrent de verdere ontwikkeling van het coronavirus, heeft ons als Monkey Town zijnde doen besluiten om de deuren van 15 maart t/m 31 maart te sluiten’,  is op de website te lezen.

Wamelland is in elk geval tot 6 april dicht.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement