Wekzaamheden vorige maand op de Schoenaker. Momenteel wordt er bij het Shellstation in Wijchen gewerkt.
Volledig scherm
Wekzaamheden vorige maand op de Schoenaker. Momenteel wordt er bij het Shellstation in Wijchen gewerkt. © Paul Rapp

Bonnenregen bij Shell-pomp in Wijchen bij spontane verkeerscontrole

updateWIJCHEN - Spontane korte verkeerscontroles door agenten leverden woensdag en gisteren ruim veertig fikse boetes op voor automobilisten op de Schoenaker in Wijchen. Die negeerden massaal het inrijverbod bij het tankstation van Shell.

Daar wordt de verkeerssituatie momenteel zodanig aangepast dat je na het tanken straks niet meer linksaf kunt slaan richting Beuningen. Dat mocht altijd al niet, maar straks zijn automobilisten ook fysiek gedwongen via de rotonde bij Woezik te rijden.

Lesauto

Toen wijkagent Jeroen Caerteling met een collega woensdag poolshoogte nam bij de wegwerkzaamheden, zag hij tot zijn verbazing een lesauto rijden tussen de rotonde Bijsterhuizen en het Shell-station, een stuk weg dat is afgezet. Nadat personeel daar hem vertelde dat dat schering en inslag is, startte hij een spontane verkeerscontrole.

,,Binnen drie kwartier schreven we 11 boetes van 140 euro uit”, aldus Caerteling. ,,10 van de 11 kwamen vanuit de richting Beuningen, eentje vanuit Wijchen. Die maakte het wel erg bont, want aan die kant stonden op beide weghelften dranghekken. Had hij niet gezien, zei hij.”

Heterdaadjes

Deze donderdag hielden Caerteling en agenten in opleiding op dezelfde plek ook enkele korte controles, wat direct weer zeker dertig heterdaadjes opleverde. Vandaag wordt er op het wegvak geasfalteerd. Stiekem doorrijden is er dan dus ook voor automobilisten niet bij, aldus Caerteling.

De afgelopen periode werd er aan verschillende delen van de Schoenaker tussen Wijchen en Beuningen gewerkt. De komende dagen wordt er gewerkt bij de rotonde Bijsterhuizen.