‘Zaal 4 is door corona een heel ander bedrijf, misschien bevalt het wel’

Het virus en ikDe Wijchense horecaondernemer Duco van Lent runt restaurant Zaal 4 in Wijchen. Nu bezorgt hij opeens maaltijden.

,,We hebben met vier andere horecaondernemers in het centrum van Wijchen in een paar dagen een compleet nieuwe organisatie opgezet. We gaan in elkaars keukens maaltijden bereiden en in Wijchen bezorgen

We hebben vanmiddag met zijn allen nog een promofilmpje opgenomen. Er komt bij zo’n bezorgdienst toch veel meer kijken dan je zou denken. 

Normaal heb je tussen half twaalf en drie de mensen die komen lunchen, en vervolgens zit ‘s avonds de zaak vol voor het diner. En nu zou het terras ook helemaal vol hebben gezeten in de eerste zonnestralen. In het weekend was dat nog zo.

Maar nu is alles anders. De hele middag kunnen klanten hun bestelling opgeven en vervolgens wil iedereen dat natuurlijk rond etenstijd hebben

Het is nu half vijf en we gaan proberen iedereen tussen zes en acht te bedienen. Het eten wordt gebracht in afbreekbare kartonnen bakjes, betaalbaar en verantwoord. 

Vanavond wordt er in onze keuken gekookt, ook door de kok van het Wapen van Wijchen, maar er rijden mensen van alle restaurants rond. Ikzelf ook. Misschien bevalt het wel, jôh. Ga ik het voortaan helemaal anders doen!

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement