Volledig scherm
Burgemeester Hans Verheijen (links) in gesprek met presentator Menno Pols. © DG

Burgemeester Verheijen: ‘Als samenwerking met Druten goed gaat, moet je nadenken over herindelen’

WIJCHEN - Als de gemeenten Wijchen en Druten binnenkort concluderen dat ze tevreden zijn over hun intensieve samenwerking, moeten ze ook gaan nadenken over herindelen. Dat zegt burgemeester Hans Verheijen van Wijchen.

Momenteel evalueren de partners de ambtelijke samenwerking die ze twee jaar  gelden aangingen. ,,Als die prima gaat, waarom zou je dan niet 'B’ zeggen?”, zegt Verheijen, daarmee doelend op een bestuurlijke fusie tussen beide gemeenten, die zo dus echt één zouden worden.

Comeback

Verheijen deed zijn uitspraken in het maandelijkse Gelderlander Nieuwscafé, dat deze woensdag een succesvolle comeback maakte in het Wijchense café Anneke. Presentator en Gelderlander-journalist Menno Pols ontving daar ook directeur Rylana Seelen van Museum Kasteel Wijchen en Loesan Peters van Duifhuizen, de stuwende kracht achter de twee Wijchense Odensehuizen voor (jong) dementerende mensen.

Meer geld

De drie vertelden over grote ontwikkelingen in, vooral, hun professionele leven. Seelens museum staat  aan de vooravond van een grote uitbreidingsverbouwing, Peters opende vorige week een tweede Odensehuis, en Verheijen vertrekt in maart naar de gemeente Sittard-Geleen. Maar een klein deel van het aanwezige publiek bleek overigens achter een fusie met Druten te staan, ondanks Verheijens uitleg dat grotere gemeenten letterlijk meer geld uit Den Haag binnenslepen.

De aanwezigen maakten ook kennis met de jonge Wijchense band No Expectations, dat nummers speelde van Johnny Cash, Bob Dylan en Elvis Presley.