Volledig scherm
PREMIUM
Stalking Stalking © Shutterstock

Celstraf 22-jarige Wijchenaar voor stalken jonge vrouw: telkens week langer cel bij herhaling

ZUTPHEN – Een 22-jarige man uit Wijchen gaat een week de cel in voor elke keer dat hij een jonge vrouw uit zijn woonplaats nog benadert. Naast dit contact- en locatieverbod voor de duur van drie jaar legde de rechtbank hem deze maandag een gevangenisstraf van 277 dagen op voor het stalken, bedreigen en beledigen van het slachtoffer tussen mei vorig jaar en februari dit jaar. De man heeft deze straf inmiddels al uitgezeten.

De Wijchenaar viel de vrouw met wie hij zegt in 2015 een relatie te hebben gehad telefonisch, via Whatsapp, op Snapchat, Instagram en Facebook lastig met bedreigende en beledigende teksten. Hij dreigde haar te doden en te verminken. Hij ging door terwijl hij in afwachting van zijn berechting op vrije voeten was gesteld.

Hij stuurde ook bedreigingen en beledigingen aan haar via haar familie die soms ook zelf werd bedreigd. De vrouw stopte uit angst met school. Haar broer durfde bijna niet meer thuis te slapen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement