Het gemeentehuis van Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Wijchen. © Eveline Van Elk

Colleges Wijchen en Druten willen mening burger peilen over fusie

WIJCHEN/DRUTEN - De colleges van B en W van Wijchen en Druten willen een peiling houden onder de bevolking over een fusie tussen de twee gemeenten. In de politiek wordt verdeeld gereageerd. Kernachtig Wijchen wil eerst een eigen peiling houden.

Gisteren verscheen de door de beide gemeenteraden gevraagde inventarisatie van de voor- en nadelen van een fusie. Het stuk noemt als belangrijkste voordelen dat een grotere gemeente een sterkere rol speelt tegenover andere gemeenten en de regio en dat dus de belangen van de inwoners beter behartigd kunnen worden.

Ook heeft een grotere gemeente volgens het stuk een sterker en efficiënter bestuur. Als nadeel wordt genoemd de grotere afstand tussen inwoners en bestuur. Eerder verscheen al een evaluatie van de ambtelijke samenwerking tussen Druten en Wijchen door een extern bureau. Dat stuk adviseert om te fuseren per 1 januari 2023. 

Het Drutense gemeentehuis.
Volledig scherm
Het Drutense gemeentehuis. © Eveline Van Elk
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement