Medewerkers van Limburgia in Wijchen overleggen in de lege zaak over manieren om de crisis te doorstaan. De vitrines zijn leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Limburgia in Wijchen overleggen in de lege zaak over manieren om de crisis te doorstaan. De vitrines zijn leeg. © Foto: Bert Beelen

Coronacrisis Maas en Waal: ‘Gooi de winkels dicht, ik word krankjorum in mijn lege zaak’

MAAS EN WAAL - Veel winkeliers lijden onder de coronacrisis. Veel vrezen een opgelegde winkelsluiting, maar voor een enkeling kan die juist niet snel genoeg komen.

,,Sinds donderdagmiddag komt er helemaal niemand meer. Van mij mogen ze alle winkels nu gedwongen sluiten, want ik zit liever thuis dan dat ik hier nu krankjorum wordt van mijn lege winkel.”

Quote

,,Gelukkig blijven sommige trouwe klanten nog komen.”

Suzanne Theunissen van Boetiek Favoriet in Beneden-Leeuwen is ten einde raad. Haar hele winkel hangt ‘bomvol’ met de voorjaarscollectie, die juist het heerlijke afgelopen weekend de deur uit had moeten vliegen. Maar door de coronacrisis bleef het angstwekkend stil.

,,En straks komt de zomercollectie eraan die je vóór juli moet zien te verkopen. En ik heb geen idee of ik straks al voor het najaar moet gaan bestellen. Het is doodeng, dit hou ik niet lang vol.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement