Volledig scherm
Je herkent een fiets van Swapfiets aan de typische blauwe voorband. © Swapfiets

De blauwe banden van Swapfiets komen naar Wijchen en Beuningen

WIJCHEN - De straten van Wijchen en Beuningen kleuren de komende maanden steeds blauwer. Dat is tenminste de hoop van het internationale huurfietsbedrijf Swapfiets. De fietsen met de kenmerkende blauwe voorband zijn voortaan ook in de twee dorpen te huur.

Swapfiets zat al in Nijmegen en twintig andere grotere plaatsen in het land en voegt nu 28 kleinere plaatsen die erbij in de buurt liggen aan het lijstje toe. Dat Wijchen en Beuningen daar bij zitten is niet verrassend. Afgelopen winter opende Swapfiets een centrale loods aan de Wijchense Nieuweweg, vanwaaruit klanten in Nijmegen, Arnhem, Ede en Wageningen worden bediend en waar ook reparaties worden uitgevoerd. Aan dat ‘Wijchense’ servicegebied zijn nu ook Westervoort, Oosterbeek, Huissen, Lent en Elst toegevoegd.

Snelle groei

Swapfiets groeit nog steeds snel. Dit kalenderjaar groeide het aantal gebruikers alleen in Nijmegen al van 3200 naar 5000. In totaal zijn er in Nederland 125.000 klanten. In het buitenland gebruiken zo’n 25.000 mensen een Swapfiets. 

De Nijmeegse mede-oprichter Rick Obers waagt zich niet aan een voorspelling van het toekomstige aantal klanten in Wijchen en Beuningen.

Zijn het in Nijmegen veelal studenten die de service gebruiken, in de dorpen verwacht hij meer klandizie van ‘professionals’ die grotere afstanden naar hun werk fietsen: ,,Die zullen ook eerder onze ‘Deluxe’ fiets nemen. Volgend jaar komen in de regio ook elektrische fietsen beschikbaar.”

Kerkdorpen

Klanten krijgen bij Swapfiets een abonnement op een fiets, die vervolgens tegen een maandvergoeding aan huis wordt onderhouden of, zo nodig, omgewisseld. De service beperkt zich in Wijchen en Beuningen wel tot de beide hoofddorpen. Obers sluit in de toekomst uitbreiding naar kleinere kerkdorpen niet uit.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement