Volledig scherm
Verlichte boten en vuurwerk, een mooie combinatie © Foto: Flip Franssen

De Maas in Vlammen, afsluiting van het vaarseizoen

NIFTRIK - Heel veel verlichte boten voeren er niet over de Maas bij de afsluiting van het vaarseizoen van watersportvereniging De Batavier in Niftrik. Het bleef bij een stuk of tien. In combinatie met het afsluitende vuurwerk leverde het wel fraaie beelden op.  

Zeil-, Roei- en Motorbootvereniging De Batavier  had voor de achtste keer het evenement ‘Maas in Vlammen’ opgezet.  Een verlichte botenoptocht waarbij de schepen van watersportvereniging Hoogeerd, Windkracht 13 (de haven uit Ravenstein) en de organiserende vereniging waren uitgenodigd.

In optocht voeren de schepen vanuit de haven in Niftrik richting Maas  om weer terug te keren op de thuisbasis voor het schippersbal. Maar niet nadat onderweg nog even het vuurwerk boven de boten losbarstte. 

De Maas in Vlammen werd voor het laatst in 2015 gehouden. De Batavier heeft de laatste jaren veel energie gestoken in het vernieuwen van de haven. Nu die klus klaar is, denkt de vereniging meer tijd te hebben voor het organiseren van activiteiten zoals de Maas in Vlammen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement