Volledig scherm
Een medewerkster van Dolmans Calamiteiten zuigt het water weg in het bovenste appartement. © DG

Drie appartementen onbewoonbaar door waterschade in Wijchen

updateWIJCHEN - Aan de 10e straat Elsland in Wijchen zijn zaterdagavond drie appartementen onbewoonbaar verklaard door waterschade. De schade ontstond door een gesprongen waterleiding in het bovenste appartement op de derde etage. Het water stroomde vanuit daar door naar de twee woningen eronder.

Het bovenste appartement staat momenteel leeg en wordt door verhuurder Talis opgeknapt voor nieuwe bewoning. Door onbekende oorzaak is het bovenstuk van de afsluiter van de waterleiding afgesprongen, meldt een medewerker van Hamerslag Vastgoedservice die naar de getroffen woningen kwam. 

Het water liep via de meterkast naar de onderliggende flatjes. Een bewoner vertelde dat er wel vijf centimeter water in zijn huis stond. De stroom is in de drie appartementen uitgezet. De bewoners van de onderliggende flatjes hebben elders onderdak gezocht.

Geschrokken

Zoals Zouhair Taha, de onderbuurman van het lege appartement waar de waterleiding rond 15.00 uur gesprongen moet zijn. Zijn vloer is vernield en ook veel spullen zijn volgens hem onbruikbaar geworden. Hij hoopt dat Talis zijn schade vergoedt. ,,Ik ben wel geschrokken.” Taha verblijft bij een vriend in hetzelfde complex.

De brandweer en Liander kwamen naar het getroffen complex toe. Rond 19.00 uur kwam ook de medewerker van Hamerslag Vastgoedservice langs en een medewerkster van Dolmans Calamiteiten die van boven naar onder de appartementen met een waterstofzuiger droog zoog. Een salvage medewerker inventariseerde in ieder appartement de schade en praatte met de getroffenen. 

De bewoner van het onderste appartement was niet aanspreekbaar. 

Volledig scherm
Wateroverlast in Wijchen. © Davy Derksen/112Nieuwsgroep
Volledig scherm
Een medewerkster van Dolmans Calamiteiten zuigt het water weg in het bovenste appartement. © DG