Een levensgrote foto van Van Maasdijk prijkt op het raam van het museum.
Volledig scherm
Een levensgrote foto van Van Maasdijk prijkt op het raam van het museum. © Eveline Van Elk

Drie weken lang carnaval in Franks pop-up museum in Wijchen

WIJCHEN - Met de steek van Jos d’n Urste - in 1966 Wijchens eerste prins - op zijn hoofd poseert Frank van Maasdijk in zijn pop-upcarnavalsmuseum in Wijchen. Voor het tweede jaar op rij stalt hij in de voormalige Aldi in de Spoorstraat de duizenden carnavalsonderscheidingen, sjaals, scepters en feestprogramma's en krantenberichten uit die hij in zijn leven verzamelde.

Hij wil ze nog altijd een keer tellen, maar voorlopig is hij druk genoeg met het te woord staan van bezoekers en het ontvangen van steeds maar meer items voor zijn collectie. Maandag een koffer vol, en gisteren een kwartier na openingstijd alweer de belofte van twee tassen. Tot en met 6 maart is het museum elke dag geopend. Behalve zondag, want dan leidt Van Maasdijk de optocht in goede banen. 

Volgend jaar kan de Wijchenaar met zijn museum niet meer terecht in de voormalige supermarkt. Dan heeft een advocatenkantoor zijn intrek genomen in de ruimte. Van Maasdijk heeft echter goede hoop dat hij zijn collectie kan blijven tonen: ,,Misschien komt er wel een vaste locatie.”

Frank van Maasdijk in zijn tijdelijke carnavalsmuseum.
Volledig scherm
Frank van Maasdijk in zijn tijdelijke carnavalsmuseum. © Eveline Van Elk