Volledig scherm
Grote bellen blazen op de Hernense Stratenmarkt. © De Gelderlander

Drukke dag in en voor 'Hernen'

HERNEN - Het komt niet vaak voor dat er op een dag vier- à vijfduizend mensen een bezoek brengen aan Hernen. Behalve op dé dag van de Hernense Stratenmarkt, die vandaag voor de 26ste keer plaatsvond.

Verspreid door het dorp waren meerdere terrassen met muziek, 315 kramen met oude en nieuwe spullen en niet te vergeten kinderactiviteiten te vinden. De organisatie kijkt terug op een goede editie. 

,,Het is altijd spannend. Je kunt het nog zo goed regelen, maar als het dan de hele dag regent. We hadden gelukkig goed weer”, zegt mede-organisator Arma Twigt.

Iets anders waar ze van afhankelijk zijn, is het aantal vrijwilligers. ,,We mogen niet klagen. Natuurlijk vallen er wel eens vrijwilligers af, maar er komen ook steeds nieuwe mensen bij. Veel inwoners houden de tweede zondag van juni al standaard vrij.”

Derde zondag 

Volgend jaar moeten ze een week later hun agenda blokken: de Stratenmarkt is dan op de derde zondag. Twigt: ,,Eens in de zoveel jaar valt Pinksteren in het tweede weekend van juni. Dat is in 2019 het geval. In het pinksterweekend is ook altijd de Bergharense kermis. Als buurdorpen houden we rekening met elkaar. Bovendien zijn veel van onze vrijwilligers ook in Bergharen actief.”   

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement