Een echte Romeinse huwelijksceremonie in de Wijchense kasteeltuin

videoWIJCHEN - In de tuin van Kasteel Wijchen werd woensdagmiddag een huwelijk gesloten. Niet zo maar een verbintenis maar een trouwerij in Romeinse sferen. 

Nadat alle goden waren aangeroepen en er wijn en wierook was geofferd, kon het huwelijk gesloten worden. De ceremonie vond plaats in het kader van de expositie Een Romeinse bruiloft, die nog tot en met zondag te zien is in Museum Kasteel Wijchen. Het betrof daar in de kasteeltuin een huwelijk uit de hoogste Romeinse kringen. 

Handen met een lap stof met elkaar verbonden

Het werd gesloten door de flamen Dialis, de op-één-na-hoogste priester van het Romeinse Rijk. Het werkelijke ‘verbinden in de echt’ deed hij door de handen van man en vrouw met een lap stof met elkaar te verbinden. Nadat ze drie maal rond het altaar waren gelopen, waren ze officieel man en vrouw. 

Volledig scherm
Het echtpaar in het midden, met links, op de rug gezien, de flamen Dialis. © David van Haren
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.