Juliëtte Gerrits brengt het haar van Marianne Westerveld in model.
Volledig scherm
Juliëtte Gerrits brengt het haar van Marianne Westerveld in model. © Paul Rapp

Eindelijk weer lekker knippen, mét een mondkapje

WIJCHEN - In heel Nederland slaakten kappers én hun klanten maandag een zucht van verlichting. Hier en daar begon een kapper als stunt zelfs om middernacht te knippen. Zo bont maakte Juliëtte Gerrits (vooraan op de foto) van kapsalon Juliëtte het niet, al ontving ook zij om acht uur in de ochtend al haar eerste klant. 

,,Normaal werk ik op maandagen alleen, maar vandaag zijn we er allemaal”, zegt ze, terwijl ze het haar van de Wijchense Marianne Westerveld in model brengt. ,,We gaan voorlopig een uur eerder open en houden drie koopavonden. Op wat gaatjes voor eenvoudige knipbeurten na, zitten we al drie weken volgeboekt. Ik zie het als de jaarlijkse kerstdrukte.”

Mondkapjes

Hoewel het niet hoeft, hangen er plastic schermen tussen de stoelen en dragen Gerrits en haar collega's mondkapjes. Al te strikt zijn ze daar niet mee: geregeld gaat het roze doekje even naar beneden bij het praten. ,,Maar als we echt even face-to-face moeten met een klant, gaat hij zeker op”, aldus Gerrits.

De kleur van Westervelds haar bleef de afgelopen acht weken op orde: Gerrits reed langs klanten en bereidde achter in de wagen de kleurtjes die klanten vervolgens zelf aanbrachten: ,,Maar nu is gelukkig eindelijk mijn lok er weer af.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement