Ger uit Balgoij overleed aan corona: ‘De liefde die mama gaf, krijgen wij nu terug’

BALGOIJ - Op donderdag 26 maart overleed Ger van Haren (82) uit Balgoij aan corona. Ze was er altijd voor de ouderen en zieken uit het dorp. Maar toen ze zelf op sterven lag mocht er niemand op bezoek komen.

Ger van Haren (toen nog Ger de Kleijn) als jonge vrouw, voor haar huwelijk.
Volledig scherm
Ger van Haren (toen nog Ger de Kleijn) als jonge vrouw, voor haar huwelijk. © foto familie Van Haren

Die maandag was de huisarts nog bij Ger van Haren geweest. Het leek toen nog niet heel ernstig. Een longontsteking, waar ze antibiotica voor kreeg. Dinsdagochtend echter verloor ze het bewustzijn en werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdag overleed ze. ,,We hebben afscheid van haar kunnen nemen. We zijn tot het laatst bij haar geweest. Ze heeft niet alleen hoeven sterven. Dat is ontzettend belangrijk’’, zegt Astrid van Haren (52), de dochter van Ger. Astrid, haar zus Lucy (51) en broer Joris (46) vertellen in een openhartig gesprek over hun moeder. Over haar leven, en over haar laatste dagen.

Ger de Kleijn werd geboren in Ewijk, als jongste van acht kinderen. Haar ouders hadden een gemengd bedrijf. ,,Fruit en wat vee’’, vertelt Lucy. Na de lagere school ging ze naar de huishoudschool. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement