‘Gesloten’ Wijchense restaurants beginnen met thuisbezorging van maaltijden

videoWIJCHEN - Vijf gesloten Wijchense restaurants hebben de handen ineengeslagen en zijn deze dinsdag voor het eerst maaltijden gaan bezorgen, terwijl zij dat voorheen niet deden.

Restaurant Zaal 4 aan de Markt in Wijchen trapte de week af. In het verloop van de week volgen ook de restaurants Meneer Smit, Het Wapen van Wijchen, Sterrebosch en Thuis bij Fien. Samen richtten zij de voorbije dagen wijchenthuisbezorgd.nl op, omdat zij op last van de overheid vanwege het coronavirus de deuren zondag moesten sluiten. 

Bij Zaal 4 gaat het volgens eigenaar Duco van Lent boven verwachting goed. ,,We hebben vandaag zestig à zeventig bestellingen binnengekregen’’, vertelt hij om 18.00 uur al. Ook komt er een aantal mensen gerechten afhalen, want dat mag wél nog. 

Een maaltijd wordt door een medewerker voor een Wijchense deur gezet. Vijf restaurants zijn gaan bezorgen, omdat zij moesten sluiten.
Volledig scherm
Een maaltijd wordt door een medewerker voor een Wijchense deur gezet. Vijf restaurants zijn gaan bezorgen, omdat zij moesten sluiten. © Koen Verheijden

Voordat de drukte echt losbarst zit Van Lent met de eigenaren van de andere vier restaurants aan tafel. Ze zien de toekomst nog positief tegemoet, maar hopen wel dat de maatregelen tegen het coronavirus niet té lang aanhouden.

,,Ik heb twaalf mensen in vaste dienst en 48 man personeel met een 0-urencontract. Dat kost iedere maand echt veel geld. Gelukkig komt het kabinet met goede financiële maatregelen, maar dat is ook écht nodig’’, zegt Van Lent.

Een kok van restaurant Zaal 4 in Wijchen legt de laatste hand aan gerechten die bezorgd moeten worden.
Volledig scherm
Een kok van restaurant Zaal 4 in Wijchen legt de laatste hand aan gerechten die bezorgd moeten worden. © Koen Verheijden