Volledig scherm
PREMIUM
De eiken. © Bert Beelen

Gezonde eiken moeten weg in Wijchen omdat ze te veel overlast geven

WIJCHEN - Het zijn gezonde bomen, de drie reusachtige Amerikaanse eiken langs de Kasteellaan in Wijchen. Toch moeten ze weg, vindt de gemeente. Ze geven de aanwonenden te veel overlast. Onzin, zeggen de tegenstanders. 'Het zijn waardevolle bomen'. 

Ze staan niet in het woud, maar verder is de benaming ‘woudreus’ zonder meer van toepassing op de drie Amerikaanse die aan de Kasteellaan staan, net voor de kruising met de Leemweg. Met hun machtige kruinen domineren ze het straatbeeld. De opbrengst van de bomen is al even machtig.

,,Ik heb dit jaar zeker twee kubieke meter aan eikels opgeruimd. Ik verzamel ze en de gemeente komt ze dan met de aanhanger halen. Het is te gek voor woorden’’, zegt Joop Hubers. Hij woont aan de Kasteellaan, onder één van de drie gewraakte bomen. Na jarenlange klachten van de omwonenden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de bomen moeten worden gekapt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement