Volledig scherm
PREMIUM
Het Europaplein ligt er nu weer netjes bij. © David van Haren

Half jaar breken, repareren en bouwen aan het Europaplein in Wijchen doet nog steeds pijn

WIJCHEN - Het werk aan het Wijchense Europaplein zou een paar weken duren. Uiteindelijk zaten bewoners en ondernemers een half jaar in de rommel en meden veel klanten het plein als de pest. Hoe kon een eenvoudige klus zo uit de klauwen lopen?

De nieuwe tegels liggen recht, de kerstverlichting brandt, en klanten lopen af en aan. Niks aan de hand op het Europaplein, winkelplein in hartje Wijchen en entreegebied van de overdekte Marktpromenade. 

Volledig scherm
Bart Toonen van FruitCompany aan het Wijchense Europaplein. © DG

Zo lijkt het, tenminste. Winkeliers aan het plein voelen nog steeds de pijn die een half jaar breken, repareren en bouwen voor hun deuren teweegbracht.

Duizenden klanten minder
,,Ik heb nu per dag meer dan honderd klanten minder dan normaal”, zegt Bart Toonen van verswinkel Fruitmasters, bij de ingang van de passage.

,,Dat is een paar procent, maar al heel wat beter dan toen alles nog open lag. Toen was het dik een kwart minder, duizenden klanten. Ik lag er wakker van: als mijn klanten aan een andere zaak gingen wennen, kwamen ze dan nog wel terug?”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement