Hans Verheijen (rechts) en de Limburgse gouverneur Theo Bovens geven elkaar een 'elleboog' na de installatie van Verheijen als burgemeester van Sittard-Geleen.
Volledig scherm
Hans Verheijen (rechts) en de Limburgse gouverneur Theo Bovens geven elkaar een 'elleboog' na de installatie van Verheijen als burgemeester van Sittard-Geleen. © Tweet Theo Bovens

Hans Verheijen met ‘elleboog’ geïnstalleerd als burgemeester van Sittard-Geleen

MAASTRICHT - Hans Verheijen is woensdag geïnstalleerd als burgemeester van Sittard-Geleen. Dat zou aanvankelijk gebeuren tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad in zalencentrum De Hanenhof in Geleen, met aansluitend een receptie. 

Vanwege de corona-uitbraak was de installatie verplaatst naar de Maastrichtse werkkamer van Theo Bovens, gouverneur (commissaris van de Koning) van Limburg.

Verheijen legde daar in beslotenheid de eed af. ‘Een wat afstandelijk begin voor iemand die burgers zeer nabij is en zal zijn’, schreef Bovens na afloop op Twitter. Verheijen was onder meer burgemeester van Wijchen en Mill en Sint Hubert.

Hans Verheijen legt de eed af in de werkkamer van Theo Bovens.
Volledig scherm
Hans Verheijen legt de eed af in de werkkamer van Theo Bovens. © Tweet Theo Boven

‘Mijn provincie’
Hij plaatste daarbij een foto van hemzelf en Verheijen, die elkaar na de ceremonie een ‘elleboog’ geven. 

Hans Verheijen reageerde, eveneens op Twitter, met: ‘Dank gouverneur! We voelden ons welkom in uw en nu ook (opnieuw) mijn provincie!’ Verheijen was eerder gemeentesecretaris van de Limburgse gemeente Arcen en Velden.