De Werkgroep Maas en Waalse Streekdracht en Mode en Streekdracht moet verhuizen. Vlnr. Jan Stuart met Engelse mode van rond 1850, Wies Berris met  Europse mode van rond 1904 en Ger van Dreumel in streekdracht met muts en poffer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Werkgroep Maas en Waalse Streekdracht en Mode en Streekdracht moet verhuizen. Vlnr. Jan Stuart met Engelse mode van rond 1850, Wies Berris met Europse mode van rond 1904 en Ger van Dreumel in streekdracht met muts en poffer. © Eveline Van Elk

Historische kleding Tweestromenland mogelijk op straat: ‘Water staat ons aan de lippen’

WIJCHEN - De enorme collectie historische kleding van de Historische Vereniging Tweestromenland verliest zijn onderdak. Tweestromenland kan de huur voor de ruimte onder cultureel centrum het Mozaïek in Wijchen niet meer opbrengen. Dat komt volgens haar door forse daling van de subsidie.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yvonne Nolte doet aangifte tegen verpleeghuis: ‘Waarom mocht ik niet met mama een ijsje eten?’
    PREMIUM

    Yvonne Nolte doet aangifte tegen verpleeg­huis: ‘Waarom mocht ik niet met mama een ijsje eten?’

    WIJCHEN - Yvonne Nolte uit Wijchen kon niet met haar moeder een ijsje gaan eten. Ook niet toen de verpleeghuizen vanaf 1 juni weer bezoek mochten toelaten. Verpleeghuis De Weegbree liet bewoners pas op 22 juni weer naar buiten gaan. Dat had te maken met extra voorzichtigheid na een corona-uitbraak, zegt het verpleeghuis. Nolte is echter zo boos dat ze aangifte heeft gedaan bij de politie van wederrechtelijke vrijheidsberoving.