Volledig scherm
Zomerhitte in Wijchen © Shutterstock

Hitte bereikt voorlopig hoogtepunt in Cuijk en Wijchen: 39,1 graden

WIJCHEN - De zinderende hitte heeft woensdagmiddag een voorlopig hoogtepunt bereikt in Cuijk en Wijchen. Tegen 15.15 uur is het in die plaatsen 39,1 graden, zo laten de weerkaarten op de website euweather.eu zien. 

Deze website verzamelt gegevens van honderden weerstations in binnen- en buitenland. Met deze temperaturen zijn Wijchen en Cuijk de warmste plaatsen van de regio. Mogelijk loopt de temperatuur later vandaag nóg verder op.

Ook in andere plaatsen is het bloedheet, zoals in Grave (38,2 graden), Afferden (37,4 graden) en het Gelderse Hengelo (37,7 graden). 

Het warmst van Nederland is het hiermee niet in Cuijk en Wijchen. Zo is volgens de weerkaart in Breda een temperatuur van 39,4 graden gemeten. Wijchen staat erom bekend dat het er érg warm kan worden. Het is daar gemiddeld iets warmer dan in andere plaatsen. Dat heeft onder meer te maken met de bebouwing. 

Volledig scherm
Bloedheet in Wijchen. © Screenshot
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement