Volledig scherm
Meningen van terrasbezoekers verschillen over invoering van rookverbod. © ANP XTRA

Hoe reageren Maas en Waalse terrasbezoekers op anti-rookbeleid?

WIJCHEN - Moet roken op het terras verboden worden? Als je dit dinsdag vraagt aan de mensen die in het Wijchen op het terras zitten, krijg je geen eenduidig antwoord. Iedereen denkt er net iets anders over.  

Roken op het terras? ,,Moet kunnen", zegt Monique Janssen. Ze heeft in het verleden zelf gerookt. ,,Als we dit ook al gaan verbieden... Wat kan er dan nog wel?” 

‘Zolang een ander er geen last van heeft’

Maar het is niet fijn als je er last van hebt, zegt Tonia Strik, ze geniet deze middag op het terras van een salade met gerookte zalm. ,,Ik was pas met een paar bekenden lunchen toen er een oma met een kleinkind langs ons kwam zitten. Ze rookte een sigaret en de rook kwam precies in ons gezicht. Dat vind ik niet lekker. Van mij mag iedereen roken als een ander er maar geen last van heeft.” 

Rookverbod

Waarom helemaal geen rookverbod? Reageren de vriendinnen Marycke van Eck en Tisra Megens. ,,Ik vind het sowieso vies, maar ik heb er vanwege mijn astma soms ook echt last van. Het is voor mij regelmatig een reden om binnen te gaan zitten”, aldus Van Eck.    

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement