Volledig scherm
Enzo Cassaro voor zijn nieuwe winkel. © Eveline Van Elk

Impuls voor Wijchen Noord: Enzo zet zijn nieuwe verswinkel Boontjes vol met marktkramen

WIJCHEN - Trots staat Enzo Cassaro voor zijn nieuwe winkel in winkelcentrum aan de Tunnelweg in Wijchen Noord. Naar binnen kan hij niet, want net een halfuurtje geleden is er een vloer gestort. Over tweeënhalve week al opent de Wijchenaar zijn verswinkel Boontjes op een steenworp afstand van zijn woning.

Dat is goed nieuws voor het winkelcentrum. De zuidvleugel toonde maandenlang een bedroevende aanblik, nadat dierenwinkel Frijlink en eerder al grillroom Sebil de deuren sloten. Maar in augustus opende The Read Shop/DA op de hoek, en nu pakt Cassaro het grootste deel van de oude eettent.

Kramen

De groentenman start geen huis-, tuin- en keukengroentenzaak. Hij richt de winkel in met marktkramen waaruit klanten zelf hun groente, fruit en noten kunnen pakken. In de koeling liggen vlees, kaas en verse salades, eventueel ook te bereiden in de open keuken waar klanten ook wat kunnen bestellen. De meeste verse producten komen van Wijchense ondernemers, of uit de wijde omgeving, aldus Cassaro.

Graffiti

Die investeert flink in zijn zaak, maar maakt het niet te gek: de muren laat hij bijvoorbeeld met rust voor een wat ruwe look. ,,En ik haal de inrichting gewoon van Marktplaats, hoor”, zegt hij.

 ,,Ik wil kwaliteit bieden, maar wel een stuk goedkoper dan de supermarkt hiernaast. Om dat te laten lukken, moet ik wel een paar honderd klanten per dag krijgen.” Eén luxe permitteert Cassaro zich wel: de Wijchense graffiti-artiest Moris bracht deze week binnen een stemmige schildering aan van een Italiaans dorpsstraatje.

Volledig scherm
De schildering van Moris in de nieuwe verswinkel Boontjes in Wijchen. © Eigen foto