Inwoner van Wijchen overleden aan corona

WIJCHEN / GRAVE - Een inwoner van Wijchen is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in het dagelijkse overzicht van gemelde sterfgevallen uit de afgelopen 24 uur.

Verdere sterfgevallen in deze regio (Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal) die bewezen gerelateerd zijn aan het coronavirus zijn niet gemeld. Wel is er iemand uit Wijchen en iemand uit Grave in het ziekenhuis opgenomen wegens corona.

In Wijchen overleden inmiddels 12 inwoners aan ziekteverschijnselen veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het aantal sterfgevallen uit de overige buurgemeenten bleef gelijk: Berg en Dal 16, Beuningen 5, Druten 8, Grave 10, Heumen 8, Mook en Middelaar 5, Nijmegen 60 en West Maas en Waal 9.

28 sterfgevallen

Landelijk werden de afgelopen 24 uur 28 sterfgevallen gemeld. Het totaal aantal bewezen Nederlandse coronadoden is nu opgelopen tot  5590 inwoners.

Het RIVM kreeg tot nu toe 11.457 meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest, een toename van 27 patiënten.

De aantallen kunnen nog wel stijgen, omdat ziekenhuizen hun administratie van de afgelopen dagen soms nog moeten bijwerken. Het absolute aantal coronadoden ligt sowieso hoger. Dit komt doordat bij lang niet alle sterfgevallen wordt nagegaan of Covid-19 hierbij een rol heeft gespeeld. 

Medewerkers geven zorg aan een coronapatiënt op een speciale afdeling in het Amphia ziekenhuis in Breda voor ouderen.
Volledig scherm
Medewerkers geven zorg aan een coronapatiënt op een speciale afdeling in het Amphia ziekenhuis in Breda voor ouderen. © ANP