Politieagent schrijft een boete uit.
Volledig scherm
Politieagent schrijft een boete uit. © ANP XTRA

Jongeren ‘hangen’ te dicht bij elkaar in Wijchen, daarom boete

WIJCHEN - Handhavers van de gemeente Wijchen deelden gisteravond boetes uit aan drie jongeren die te dichtbij elkaar stonden in de Kasteeltuin. Eén van hen was het er niet mee eens en moest wegens belediging ook nog mee naar het politiebureau.

Regelmatig maken de Wijchense handhavers en politieagenten een rondje door de dorpen om te kijken of iedereen zich aan de ‘corona-maatregelen’ houdt. Het merendeel doet dat volgens de gemeente erg goed. 

Politiebureau

Maar nog niet bij iedereen zijn de regels, zoals anderhalve meter afstand houden, doorgedrongen. Daar kwam het handhavingsteam gisteravond achter. In de Kasteeltuin zagen ze drie jongeren dichtbij elkaar staan, dus niet op die anderhalve meter afstand. Dat was voor hen reden om bekeuringen uit te schrijven. 

De hoogte bepaalt de officier van justitie. Bekend is wel dat het bedrag kan oplopen tot maximaal 400 euro per persoon. Eén van de jongeren staat misschien nog wel een extra straf te wachten. Vanwege belediging moest hij mee naar het politiebureau. 

Tijd van waarschuwen is voorbij 

‘Helaas zijn er jongeren die, ondanks alle media-aandacht en waarschuwingen, toch bij elkaar willen komen. Ze zijn hierdoor een risico voor de volksgezondheid. Jammer dat dit nodig is maar de tijd van alleen waarschuwen is voorbij, ik hoop dat dit signaal duidelijk is’, aldus de Wijchense loco-burgemeester Paul Loermans. ‘De maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen zijn erg serieus. Daarnaast is een belediging van handhavers die toezien op de regels onacceptabel.’ 

In buurtgemeenten Druten en Beuningen deelden handhavers afgelopen week ook al bekeuringen uit aan mensen die te dichtbij elkaar stonden.