Dorien van den Boogaard brengt met haar vondst een stukje geschiedenis terug naar het kasteel van Wijchen. Van links naar rechts: museumdirecteur Rylana Seelen, José Albers naast haar zus Dorien van den Boogaard, wethouder Paul Loermans, gemeentearcheoloog Ester van der Linden en wethouder Nick Derks.
Volledig scherm
Dorien van den Boogaard brengt met haar vondst een stukje geschiedenis terug naar het kasteel van Wijchen. Van links naar rechts: museumdirecteur Rylana Seelen, José Albers naast haar zus Dorien van den Boogaard, wethouder Paul Loermans, gemeentearcheoloog Ester van der Linden en wethouder Nick Derks. © Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen vondst rijker: 17de-eeuwse zware paal terug van weggeweest

WIJCHEN -  Wat een vondst, moet Dorien van den Boogaard gedacht hebben op het moment dat zij haar vaders schuur leeghaalde na zijn overlijden. Ze zag er een zware paal liggen met een ijzeren paalschoen. Uit de tweede helft van de 17de eeuw, zo blijkt. 

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Plechtigheden begrafenis prins Philip in volle gang
  Play

  Plechtighe­den begrafenis prins Philip in volle gang

 2. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie