Voor eigenaren van kledingzaken zijn het ook lastige tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor eigenaren van kledingzaken zijn het ook lastige tijden. © Wijchenis.

Kledingwinkels halen alles uit de kast: mode bederft niet, maar is wel beperkt houdbaar

MAAS EN WAAL - Nederland kruipt voorzichtig uit de lockdown. De meeste kledingzaken zijn nooit dicht geweest, ook niet in het Land van Maas en Waal. Hoe verging het deze drie Maas en Waalse modedieren tot nu toe?

Het aantal klanten liep medio maart van de ene op de andere dag aanzienlijk terug, zoals bij de meeste winkeliers. De voorjaarscollecties gingen in het eerste kwartaal niet mee de pashokjes in, maar bleven in de rekken hangen. 

Quote

We deden mee aan de ‘Closet Catwalk’ van FashionX­chan­ge op Instagram

Ze zijn vaak maanden of een jaar geleden besteld, de kosten zijn dus al gemaakt. Kleren bederven misschien niet, maar mode is wel degelijk beperkt houdbaar.

Modeshows

Hoe kun je dan toch klanten over de fysieke of virtuele drempel krijgen? De kledingzaken in de Maas en Waalse dorpen bedachten van alles.

Of het nu personalshoppingsmogelijkheden zijn, modeshows die vanuit huis of winkel worden gehouden of het vergroten van de zichtbaarheid op sociale media, de ondernemers doen het allemaal. Barre tijden vragen om creatieve oplossingen. Stilzitten is geen optie, er gaat een tandje bij.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement