Volledig scherm
PREMIUM
Margreet van der Meij, Sander Dolstra en Ria van Elk presenteren zich zondag in Kunsthuis Wijchen. © David van Haren

Kunsthuis: ‘Wijchenaren moeten zélf met kunst aan de slag!’

WIJCHEN - Dertien kunstenaars presenteren zondag hun cursusaanbod in Kunsthuis Wijchen. Want er moeten meer Wijchenaren creatief aan de slag!

De ruimtes van het oude gemeentehuis aan de Kasteellaan in Wijchen maken nog net zo’n grijsbruine en bedompte indruk als toen er nog ambtenaren in werkten. Maar volgens Herman Coumans van de Kunstkring Wijchen heeft dat ook een voordeel. ,,De ruimtes zijn zo saai dat alle aandacht automatisch uitgaat naar de kunstwerken die er hangen.’’

Het westvleugel van het oude Wijchense gemeentehuis is na het vertrek van de ambtenaren in handen gegeven van de Kunstkring, die het heeft omgedoopt tot Kunsthuis. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.