Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Maanden wachten op een gesprekje met het Sociaal Wijkteam: ‘We hadden pech’

WIJCHEN - Wijchenaren die bij het Sociaal Wijkteam aankloppen voor noodzakelijke huishoudelijke hulp of een aanpassing van de woning, moeten geregeld drie maanden of nog langer wachten op het eerste benodigde ‘keukentafelgesprek’. De wachttijden begonnen kort voor de zomer te pieken.

Daardoor moeten mensen die op korte termijn hulpmiddelen nodig hebben lange tijd improviseren, bijvoorbeeld door niet te douchen en in de woonkamer te slapen.

Het Wijkteam belooft binnen vier weken na een aanvraag op gesprek te komen om de noodzaak van hulpmiddelen met een cliënt te bespreken, maar haalt die termijn vaak bij lange na niet. Ook de wettelijke termijn van zes weken wordt geregeld overschreden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.