Volledig scherm
De aanhouding in Wijchen, woensdagavond. © Persbureau Heitink

Man (46) uit Nijmegen na klopjacht opgepakt voor autobrand in Wijchen

UpdateWIJCHEN - Een man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht bij een auto en een poort in de wijk Homberg in Wijchen, is woensdagavond aangehouden door de politie. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een 46-jarige Nijmegenaar. Een tweede man, die de aanhouding belemmerde, is ook ingerekend.

De brandjes werden woensdagavond rond 20.15 uur gesticht en konden door buurtbewoners worden geblust. Over het motief van de man is nog niets bekend. 

Aan de aanhouding ging een klopjacht vooraf. De man is overgedragen aan de politie. De aanhoudingen vonden rond 21.30 uur plaats in de 34ste straat in de Homberg. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.