Volledig scherm
Kinderen steken per fiets de kruising Hoefsestraat-Stationslaan-Ringlaan over. De kruising wordt veiliger voor fietsers. © Eveline Van Elk

Meer ruimte voor fietser op Ringlaan in Wijchen

WIJCHEN - Als de grote renovatieklus van de Wijchense wijk Uilenboom achter de rug is, heeft de fietsers meer ruimte op de Ringlaan. Met name de drukke kruising Ringlaan-Stationslaan-Hoefsestraat wordt veiliger voor fietsers. 

De wijk Uilenboom ligt tussen de Bronckhorstlaan, de Stationslaan en de Kasteellaan. Er staat de wijk een grote renovatieklus te wachten. De verouderde riolering, gas- en waterleidingen worden vervangen. Daarnaast wordt de bestrating vernieuwd en wordt de verkeerssituatie op enkele plekken gewijzigd. De Akkerwindestraat, die parallel loopt aan de Stationslaan, wordt een fietsstraat. Dat betekent dat er rood asfalt komt en dat de weg wordt ingericht als fietsroute. Auto's zijn er te gast. 

‘Straks komt er een fatsoenlijke aansluiting met genoeg ruimte’

De grootste ingreep vindt plaats op de kruising Ringlaan-Stationslaan-Hoefsestraat. ,,Vanaf de Ringlaan is er een aparte rijbaan voor auto's die linksaf willen slaan de Stationslaan op. Die rijbaan verdwijnt’’, legt wethouder Paul Loermans (verkeer) uit. 

,,Daardoor ontstaat er meer ruimte. Die komt de fietsers ten goede die vanaf de Hoefsestraat komen. Als die rechtdoor willen, de Ringlaan in, moeten ze nu via een slinger, over de Akkerwindestraat, en een heel smal opritje de Ringlaan op. Straks komt daar een fatsoenlijke aansluiting met genoeg ruimte.’’

Het werk aan de Uilenboom was al begonnen maar werd eind oktober gestaakt vanwege het faillissement van aannemer Postma uit Bergharen. ,,Het wordt nu opnieuw aanbesteed’’, zegt Loermans. ,,Ik verwacht dat de nieuwe aannemer begin maart van start kan gaan.’’ De werkzaamheden duren in totaal ongeveer een jaar.