Volledig scherm
Een jeep op de Markt van Wijchen. © David van Haren

Militair materieel trekt door Wijchen

WIJCHEN - Een bescheiden optocht van oude en minder oude militaire voertuigen trok woensdagmiddag door het centrum van Wijchen. Het defilé was georganiseerd om de opening van de expositie Vrij! Wijchen Herdenkt '40-'45 in Museum Kasteel Wijchen luister bij te zetten. 

Vanwege de regen waren er helaas weinig mensen op straat om de stoet te zien voorbij trekken. 

Bij de tentoonstelling, die loopt tot eind augustus 2020, ligt de nadruk op ooggetuigenverslagen van Wijchenaren van gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn onder meer een Wijchense davidster en een dagboek te zien. 

Deel tentoonstelling in april ververst

Wegens de verbouwing van Kasteel Wijchen wordt de expositie in het Koetshuis gehouden. Omdat daar maar een beperkte ruimte is, wordt een deel van de tentoonstelling in april 2020 ververst.

Volledig scherm
Ook deze Nederlandse marechaussee-DAF was in Wijchen te zien. © David van Haren
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.